Aromatična čorba od sočiva

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79973
14/06/2019
"Evo je ona ukusna i lagana čorba od sočiva sa kojom smo odrasli - bez zaprški i bez suvišne masnoće "
Priprema10 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno70 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano26
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • sočivo - 200 - 250 g
  • luk - 100 g, crni
  • šargarepa - 100 g
  • paprike - 50 g, pečene
  • paradajz sok - 200 ml
  • ulje - 2 - 3 kašike
  • uinverzalni začin - 1 kašičica, od povrća, pikant
  • mladi beli luk - 1 - 2 struka
  • so
  • biber
  • čubar
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Operite sočivo i sipajte 2-2, 5 litra vode u šerpu i stavite da provri. Promenite vodu 15-20 minuta nakon što provri sočivo.

Sipajte hladnu vodu i stavite da provri ponovo. Čim sočivo počne da omekšava dodajte na sitno isečeno povrće.

Začinite solju, pikantinom i uljem. Kada šargarepe omekšaju, dodajte sok od paradajza i kuvajte još 5-10 minuta.

Začinite biberom, čubrom i na sitno isečenim peršunom i mladim belim lukom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar