Pohovani kačkavalj sa kornfleksom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79253
14/06/2019
"Nije tajna, da biste dobili hrskavi poh, treba da koristite kornfleks, a mi savetujemo i da dodate teglicu omiljenog slatka "
Priprema10 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno25 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano78
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kačkavalj - 500 g, tvrd
  • jaja - 3 komada
  • brašno - za valjanje
  • kornfleks - za valjanje
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite kačkavalj na kriške debljine oko 1, 5 cm. Stavite ih u duboku posudu, prelijte ih vodom i stavite bar na 30 minuta u zamrzivač.

Izvadite ih iz zamrzivača. Uvaljajte ih u brašno, potopite ih u unapred umućena jaja, a nakon toga ih uvaljajte i u sitno namrvljen kornfleks.

Tako napravljen kačkavalj se prži u jako zagrejanoj masnoći sa obe strane dok se ne dobije hrskava korica.

Vadi se na salvetu, da se ocedi od suvišne masnoće i servira se sa garnirungom po izboru.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar