Brzo sočivo

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
15/06/2019
"Kada smo gladni, uopšte nam se ne čeka, zato pribegavamo odgovarajućim isprobanim receptima "
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano342
  • Pregledi tokom meseca42
  • Pregledi tokom sedmice9
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • crveno sočivo - 200 g
  • beli luk - 2 čena
  • luk - 1/2 glavice (male)
  • voda - 2 litra
  • čubar - 1/2 kašičice
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • so
  • ulje - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Prethodno oljuštimo i isečemo luk i beli luk na sitno. Nakon toga, za brže spremanje, skuvamo vodu u ketleru i prespemo je šerpu i počinjemo da kuvamo vodu zajedno sa lukom i belim lukom.

Dodajemo im ulje, alevu papriku, čubar i so i čekamo oko 5-6 minuta da se pomešaju arome.

Na kraju dodajemo sočivo. Ostavljamo da s vri još 15 minuta i nakon toga je gotovo.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar