Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Grickalice uz pivo»Prženi karaš sa kukuruznim brašnom

Prženi karaš sa kukuruznim brašnom

SonyaSonya
Šegrt
18447
Prženi karaš sa kukuruznim brašnom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Ko kući donese sveži karaš, treba da zna kako da ga pripremi, tako da bi bila savršeno meze za pivo"

Potrebni sastojci

  • taraš - 500 g
  • kukuruzno brašno
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo i operemo karaše. Lepo ih potopimo u malo vode da nema krvi. Procedimo ribu i posolimo.

Ugrevamo ulje i potapamo svaku ribu po jednu u kukuruzno brašno i pržimo dok ne dobije zlatnu boju.

Po želji serviramo karaše sa limunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti