Čorba od narandžastog sočiva

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73253
17/06/2019
"Naraaaaandžasto nebo, narandžasto more, narandžasto sočivo ćemo spremati danas "
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano33
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Dobro očišćeno povrće se iseče na sitno. Ulje se zagreva i luk, šargarepe i izgnječeni beli luk se dinstaju dok ne omekšaju. Kada omekšaju dodajte kari i dinstajte još 2-3 minuta na tihoj vatri.

Dodajte sočivo i prelijte sastojke vrućom vodom, tek toliko da ih prekrije oko 2-3 cm. Stavite da provre, smanjite ringlu i kuvajte oko 15 minuta na tihoj vatri.

Sklonite čorbu sa ringle. Posolite po ukusu i pasirajte. Rasporedite čorbu u posudice, svaku porciju možete da ukrasite grančicom sveže majčine dušice.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar