Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Tikvice u Rerni»Zapečene tikvice sa nadevom

Zapečene tikvice sa nadevom

Iliana DimovaIliana Dimova
Guru
4221354k101
Zapečene tikvice sa nadevom
Fotografije: Djemile Cheshlieva
2 / 5
18/06/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
3
"I dok se se pitamo da li ih nazovemo prolećne tikvice ili ukusne tikvice, pojedene su, a vama ostaje samo recept"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 kg
  • sir - 300 g, mrvljeni
  • paradajz - 3 komada
  • maslac - 3 komada
  • mirođija
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo tikvice, oljuštimo i očistimo od drške. Stavljamo da se kuvaju u posoljenoj vodi dok ne omekšaju, ali da se ne prekuvaju.

Kuvane tikvice ocedimo do vode i ostavljamo da se ohlade. Kad se ohlade isečemo poprečno na dva dela i izvadimo pažljivo unutrašnjost.

Izvađenu unutrašnjost pomešamo sa mrvljenim sirom, paradajzom, isečenim na kockice, sitno iseckanom mirođijom i umućenim jajima.

Poređamo tikvice u pleh, namazan maslacem i punimo pripremljenom smesom. Prelivamo rastopljenim kravljim maslacem i sipamo u pleh malo vode u kojoj smo kuvali. Pečemo u rerni dok ne bude gotovo. Serviramo sa prilogom od zelene salate.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: