Način pripreme
Tikvice operemo i isečemo na dve polovine po širini. Sačuvamo vrhove, koristimo ih za poklopac.
Prepolovljene komade blanširamo 7 minuta u bujonu. Ideja je da ubrzamo proces prilikom pečenja, zato što jajima i siru treba kraća toplotna obrada.
Tikvice izvadimo, osušimo i izvadimo unutrašnjost**.
Sir i kačkavalj izrendamo krupnije, dodajemo jaja, sitno iseckan origano, so i biber.
Sa ovom smesom napunimo tikvice.
Stavljamo poklopcem, poređamo u namazanu vatrostalnu činiju i pečemo na umerenoj rerni dok ne bude gotovo.
U odgovarajućoj posudi pomešamo blanširani brokoli, rendanu šargarepu, kukuruz i začinimo vinegretom.
Serviramo predjelo i ukrašavamo s ljubavlju.
** Savet: Od izvađene blanširane unutrašnjosti tikvica i bujona od povrća možemo da pripremimo predivnu krem supu od tikvica.
* Bujon se priprema od 1 šargarepe, 1 glavice luka, korenima peršuna, solju.