Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Tikvice u Rerni»Tikvice sa orijentalnim nadevom i pistaćima

Tikvice sa orijentalnim nadevom i pistaćima

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5211373k121
Tikvice sa orijentalnim nadevom i pistaćima
Fotografije: Sevdalina Irikova
1 / 3
09/02/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
6
"U sezoni tikvica, kuhinja treba da bude široko otvorena za razne i ukusne kulinarske improvizacije"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 6 koamda
  • maslinovo ulje - 150 ml
  • za nadev
  • pirinač - 50 g
  • paradajz pire - 1 supena kašika
  • crveni luk - 1 komad, glavica
  • luk - 1 komad
  • pistaći - 25 g
  • piment - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • nana - 2 kašičice
  • so
  • voda - 1 1/2 šolje
  • za pesto sa mirođijom
  • miroiđja - 1 veza
  • maslinovo ulje - 1 šolja za kafu
  • mladi beli luk - 1 glavica
  • so
  • balsamiko sirće - 3supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Odsečemo poklopac na opranim tikvicama od drški i sa tankim nožem izvadimo unutrašnjost.

U maslinovom ulju propržimo isečene glavice luka, paradajz pire, isečene pistaće, piment, kašiku šećera, nanu i oprani pirinač.

Mešamo na umerenoj vatri dok pirinač ne postane providan. Dodajemo so i unutrašnjost izvađenih tikvica.

Dobijenom smesom napunino tikvice i poređamo u pleh. Dodajemo malo masti, so po ukusu i vodu.

Jelo pečemo u rerni oko 30 minuta na 200 stepeni.

Za pesto isečemo opranu i osušenu mirođiju, dodajemo izgnječen beli luk, so, maslinovo ulje i balsamiko sirće.

Serviramo sa prženim mladim krompirom i pestom od mirođije.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: