Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od paradajza»Letnja paradajz čorba

Letnja paradajz čorba

Teodora CekovaTeodora Cekova
Početnik
16921
Letnja paradajz čorba1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"I toplu da servirate, nećete pogrešiti, ali hladna je prosto čarobna"

Potrebni sastojci

  • maslinovo ulje - 1 supena kašika
  • luk - 1 glavica, isečen
  • šargarepa - 1 komad, isečena
  • paradajz - 1 kg, zreo, prepolovljen
  • beli luk - 2 čena, izgnječen
  • majčina dušica - 5 listova
  • majoran - 4 - 5 listova
  • lovorov list - 1 komad
  • pavlaka - 3 supene kašike
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte maslinovo ulje u dubokom tiganju.

Dodajte luk i šargarepu i kuvajte na srednjoj temperaturi, mešajte s vremena na vreme oko 3-4 minuta dok ne omekšaju.

Dodajte paradajz, beli luk i ostale sastojke. Izvadite masnoću i ostavite smesu da se krčka oko 30 minuta. Pasirajte čorbu i sipajte unutra pavlaku, začinite solju i biberom. Promešajte.

Čorbu servirajte tako što pažljivo u centar stavite kašiku pavlake i list majorana.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: