Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Janija»Seoska paradajz čorba

Seoska paradajz čorba

MissaMissa
Pomoćnik kuvara
278158
Seoska paradajz čorba
Fotografije: Missa
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
5
"Nije potrebno da idete na selo, kako bi naučili da pripremate ovu ukusnu čorbu - evo recepta specijalno za Vas"

Potrebni sastojci

  • sok od pradajza - 500 - 700 ml, ili paradajz pire
  • paprike - 5 komada, pečene, veće
  • brašno
  • ulje - ili maslinovo ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

U srednje veliku šerpu sipajte sok od paradajza ili paradajz pire i ugrejte ga na vatri oko 10-15 minuta, Ako je na jakoj vatri mešajte ga češće i ne dopuštajte da ključa neprekidno.

Nakon toga dodajte malu količinu ulja ili maslinovog ulja, promešajte i ostavite za trenutak. Prethodno naseckane pečene paprike posolite i dodajte u paradajz sok. Promešajte dobro i ostavite desetak minuta.

Za to vreme u posebnom susu promešajte malo brašna, nekoliko kapi masnoće - ulja ili maslinovog ulja i približno 100 ml vode. Promešajte i postepeno dodajte u čorbu. Ovo će čorbi dodati na gustini. Bogatstvo ukusa zavisi od paprika. Nekoliko minuta nakon dodavanja brašna i kuvanja, čorba je gotova.

Začini koji odgovaraju ovoj čorbi su bosiljak, beli luk i drugi. Možete ih dodati za vreme kuvanja ili posle toga.

Ako koristite paradajz pire, bolje je da ne bude koncetrat i treba da se razredi sa malo vode. Možete koristiti i paradjz iz konzerve, koji usitnite uz pomoć pasatora.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: