Način pripreme
U srednje veliku šerpu sipajte sok od paradajza ili paradajz pire i ugrejte ga na vatri oko 10-15 minuta, Ako je na jakoj vatri mešajte ga češće i ne dopuštajte da ključa neprekidno.
Nakon toga dodajte malu količinu ulja ili maslinovog ulja, promešajte i ostavite za trenutak. Prethodno naseckane pečene paprike posolite i dodajte u paradajz sok. Promešajte dobro i ostavite desetak minuta.
Za to vreme u posebnom susu promešajte malo brašna, nekoliko kapi masnoće - ulja ili maslinovog ulja i približno 100 ml vode. Promešajte i postepeno dodajte u čorbu. Ovo će čorbi dodati na gustini. Bogatstvo ukusa zavisi od paprika. Nekoliko minuta nakon dodavanja brašna i kuvanja, čorba je gotova.
Začini koji odgovaraju ovoj čorbi su bosiljak, beli luk i drugi. Možete ih dodati za vreme kuvanja ili posle toga.
Ako koristite paradajz pire, bolje je da ne bude koncetrat i treba da se razredi sa malo vode. Možete koristiti i paradjz iz konzerve, koji usitnite uz pomoć pasatora.