Bubrezi u šeriju

19/06/2019
"Ne puštamo vas da ustanete sa stola dok ne probate ovaj delikates - jagnjeće bubrege u šeriju "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano49
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prepolovite bubrege i očistite od kože. Nakon toga isecite na kockice.

Ugrejte polovinu maslinovog ulja u dubokom tiganju i ispržite unutra slaninu. Dodajte luk i beli luk i pržite dok ne omekša. Nakon toga premestite u tanjir.

Podelite bubrege na 4 porcije. U tiganj sipajte preostalo maslinovo ulje. Pržite svaku porciju bubrega unutra, nemojte prestajati da mešate.

Izvadite ih kad puste sav sok. Nakon toga stavite na tanjir i tako ponovite sa svakom porcijom.

Vratite luk i slaninu u pleh. Pospite brašnom i mešajte. Dodajte šeri i nastavite da mešate dok se smesa ne zgusne. Nakon toga sipajte unutra paradajz pire i pospite sitno iseckanim peršunom.

Vratite bubrege u tiganj. Začinite solju i biberom. Promešajte i servirajte jelo toplo u društvu kuvanog krompira.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar