Svež smuti od nara, rajske jabuke i pomorandže

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
20/06/2019
"Smuti za svako doba dana - osvežavajuć i veoma koristan "
Priprema10 min.
Ukupno10 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano5
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • nar - 400 g, zrna (od 2 voćke približno)
  • pomorandže - 1 komad (170 g)
  • rajska jabuka - 1 komad, dobro uzrela (170 g)
  • sok od limuna - 20 ml
  • sirup od agave - 50 g
  • led - 250 g
  • voda - 300 ml
* merne jedinice

Način pripreme

1. Oljuštite pomorandžu, odvojite poptuno beli deo i semenke ako ih ima. Isecite na komade.

2. Oljuštite i isecite rajsku jabuku, izvadite gorak deo unutra.

3. Stavite u blender zrna nara i očišćene komade drugog voća. Sipajte vodu, led sirup od agave i sok od limuna, sveže isceđen.

4. Uključite da se melje na maksimalnoj brzini 2 minuta ili u zavisnosti od jačine uređaja možda će biti potrebno više vremena. Krajnji rezultat treba da bude skroz savršeno glatka konzistencija pirea. Možete razrediti sa još vode ili po želji dodatno zasladiti sirupom od agave.

5. Sipajte smuti u 6 čaša i servirajte sa slamkom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti