Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pohovani Sir»Pohovani tofu sa slatkom od šljiva

Pohovani tofu sa slatkom od šljiva

Kristina ChernikovaKristina Chernikova
Glavni urednik
521713118
Pohovani tofu sa slatkom od šljiva
Fotografije: Kristina Chernikova
1 / 2
23/06/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
2
"Važna je kombinacija ukusa, a ova je prosto neodoljiva"

Potrebni sastojci

  • tofu - 200 g
  • kukuruzno brašno - za valjanje
  • voda - 400 ml
  • sirće - 1 supena kašika
  • himalajska so - 1 supena kašika
  • maslinovo ulje - 1 supena kašika + za prelivanje
  • džem - 1 tegla od šljiva
* merne jedinice

Način pripreme

Tofu operemo tekućom vodom i sečemo na zalogaje. Stavljamo u vodu sa sirćetom, solju i maslinovim uljem. Ostavljamo 10-15 minuta, nakon toga uvaljamo u brašno.

Ređamo zalogaje na papir za pečenje. Prelivamo lagano maslinovim uljem i pečemo u ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta, nakon prvih desetak minuta okrećemo da se peku ravnomerno.

Serviramo malo ohlađene sa slatkom od šljiva.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: