Pohovani tofu sa slatkom od borovnica

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79973
13/10/2019
"Specijalno za one koji poste ili su vegani - super ukusan predlog kome ne mogu da odole "
Priprema10 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno25 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano44
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • tofu - 200 g, sa maslinama
  • brašno - 1 šolja
  • banana - 1 komad
  • maslinovo ulje - za prženje
  • slatko od borovnica
* merne jedinice

Način pripreme

Tofu se opere hladnom vodom i osuši se. Iseče se na parčiće debljine 1, 5 centimetar.

U velikoj posudi se pripremi smesa za pohovanje. Banana se izgnječi tako da se pretvori u pire. Dodaje se brašno i sipa se oko šolja vode.

Smesa za pohovanje se promeša i u njegu se potapaju parčići tofua. Oni se prže u zagrejanom maslinovom ulju, nakon čega se stavljaju na kuhinjski ubrus da se ocede od masnoće.

Pohovani tofu se servira sa slatkom od borovnica.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar