Čorba od tikvica, šargarepe i griza

24/06/2019
"Oslonite se na nešto sveže i lagano, pripremljeno za manje od 30 minuta, kao što je ova čorba "
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano839
  • Pregledi tokom meseca778
  • Pregledi tokom sedmice8
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • tikvice - 3 komada
  • šargarepa - 2 komada
  • mirođija - 2 struka
  • griz - 2 - 3 supene kašike
  • so
  • ulje - 3 - 4 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštimo tikvice i isečemo na kockice. Očistimo šargarepu i izrendamo sitnije.

U ulju i malo vode dinstamo isečene tikvice i rendanu šargarepu.

Kad tečnost ispari dodajemo griz, zapržimo i sipamo vodu, približno litar.

Sipamo so i sitno iseckanu mirođiju. Čorbu kuvamo dok ne bude gotova.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar