Čarobni gapačo sa mentom

24/06/2019
"Sila kulinarske magije - prstohvat mente pretvara običan gaspačo u magičan "
Priprema10 min.
Ukupno10 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano48
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • hleb - 150 g, suv, od prethodnog dana
  • menta - 2 struka, sveža
  • maslinovo ulje - 50 ml, ekstra virgin
  • sirće - 25 ml
  • beli luk - 2 čena, velika
  • voda - 700 ml
  • led - 200 ml, kockice
  • so - 2 supene kašike, ravne ili po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Da biste pripremili ovaj gaspačo, biće vam potreban moća uređaj kao što je blender, secko ili nutri bulet. Možete i štapnim mikserom, ali u tom slučaju hleb prethodno trebada potopite u vodu, a led da izvacite iz recepta ili da ga na kraju dodate u svaku porciju.

Otkinite samo listove od grančice mente, a čenove belog luka oljuštite, prepolovite po dužini i izvadite ljutu unutrašnjost (klicu).

U posudu vašeg uređaja stavite hleb (bez kore), led, maslinovo ulje, so, beli luk, listove mente i vodu.

U početku uključite na srednju brzinu i posle pojačavajte do maksimuma i meljute 4 minuta.

Gotov, svež gaspačo sipajte u čaše ili posudite i ukrasite listovima mente.

Servirajte hladan!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar