Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Hladne supe»Gaspačo»Gapačo sa celerom i svežim korijanderom

Gapačo sa celerom i svežim korijanderom

Jivka GeorgievaJivka Georgieva
Inovator
5211370
Gapačo sa celerom i svežim korijanderom
Fotografije: Jivka Georgieva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
4
"Svež, još svežiji, najsvežiji gaspačo sa korijanderom i celerom"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 1 kg, zreo, crven
  • paprike - 1 komad, zelena
  • krastavci - 1 komad
  • mladi luk - oko 100 g
  • celer - 200 g
  • korijander - 1/2 veze, svež
  • beli luk - 1 čen
  • maslino ulje - 3 supene kašike
  • sirće - 3 supene kašike, belo vinsko
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte sve sastojke u blenderu ili multipraktiku. Sameljite dok ne dobijete glatko pire.

Gustina treba da bude kao gust domaći sok ili krem supa. Ako je potrebno dodajte hladnu vodu ili više paradajza.

Ostavite gaspačo u frižideru nekoliko sati dok se dobro ne ohladi, servirajte kao i tarator u čaši ili posudi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: