Fotografije: Jivka Georgieva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
"Svež, još svežiji, najsvežiji gaspačo sa korijanderom i celerom"
- paradajz - 1 kg, zreo, crven
- paprike - 1 komad, zelena
- krastavci - 1 komad
- mladi luk - oko 100 g
- celer - 200 g
- korijander - 1/2 veze, svež
- beli luk - 1 čen
- maslino ulje - 3 supene kašike
- sirće - 3 supene kašike, belo vinsko
- so
* merne jediniceNačin pripreme
Pomešajte sve sastojke u blenderu ili multipraktiku. Sameljite dok ne dobijete glatko pire.
Gustina treba da bude kao gust domaći sok ili krem supa. Ako je potrebno dodajte hladnu vodu ili više paradajza.
Ostavite gaspačo u frižideru nekoliko sati dok se dobro ne ohladi, servirajte kao i tarator u čaši ili posudi.
Facebook
Omiljeno
Pinterest