Način pripreme
1. Stavite posudu sa posoljenom vodom i čim provri blanširajte brokoli, iskidan na ružice. Nakon 6-7 minuta skinite sa vatre i ocedite.
2. Stavite špagete da se kuvaju prema uputstvu na pakovanju, ali smanjite vreme kuvanja da ostanu al dente. Čim se skuvaju, ocedite ih od vode i obilno pospite maslinovim uljem.
3. Pomešajte sitan sir sa belim lukom - izgnječenim i začinima. Dodajte čeri paradajz, ceo ili prepolovljen ako je veći. Posolite po ukusu.
4. U plehu pomešajte špagete sa brokolijem i posolite malo, možete sipati još maslinovog ulja.
Odozgo rasporedite smesu od sitnog sira.
5. Stavite u ugrejanu rernu na 210 stepeni oko 8-10 minuta ili dok ne dobiju lepu boju, nemojte preterivati da se špagete ne osuše.
6. Servirajte zdrave špagete obevezno tople.
Prijatno!