Pileće grudi Picajola

25/06/2019
"Pogledajte ih samo - čak im je i ime, kao remek-delo "
Priprema30 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno50 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano131
  • Pregledi tokom meseca21
  • Pregledi tokom sedmice9
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pileće grudi osušite ubrusom. Stavite na veliku dasku i posolite sa obe strane solju i biberom.

Ugrejte maslinovo ulje i maslac u tiganju na umerneoj vatri. Stavite pileće grudi da se peku sa obe strane oko 4 minuta po strani. Pileće meso ne treba da bude gotovo skroz, jer ga čeka još pripreme. Nakon što dobije lepu boju i sa obe strane vadimo ga na tanjir. Ostavljamo sa strane.

U isti tiganj dodajemo beli luk, izgnječen na dasci sa solju ili tačnije - beli luk sitno iseckajte sa solju i širokim delom noža izgnječite na dasci. Dodajte u tiganj, promešajte i sipajte vino da deglazirate, nakon oko 1 minut dodajte bujon, sok od paradajza i rendani parmezan, začinite sa malo soli ako je potrebno i oko 1/2 kašičice sveže samlevnog bibera.

Mešajte dok se sir ne rastopi. Iskidajte listove bosiljka i dodajte zajedno sa origanom.

Vratite pileće grudi, prelijte nekoliko puta sosom i odozgo stavite po dve kriške mocarele da pokrije meso, dodajte masline.

Tiganj stavite u ugrejanu rernu na 200 stepeni oko 20 minuta da se stvori lepa korica.

Izvadite, piletina je gotova za serviranje.

Servirajte po 1 komad piletine i u njih dodajte pripremljene taljatele, skuvajte ih u vreloj posoljenoj vodi prema upuststvu na pakovanju. Ocedite i prelijte maslinovim uljem, promešajte.

Pile Picajola (Pizzaiola) pospite po izboru rendanim kačkavaljem.

Dodajte vino ono koje biste servirali gostima, tj. lepo belo, suvo i aromarično vino. Koristila sam /Pinot Grigio/ - predivno belo vino koje daje fantastičan miris.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar