Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pileće grudi Picajola

Pileće grudi Picajola

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Pileće grudi Picajola
Fotografije: marcheva14
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Pogledajte ih samo - čak im je i ime, kao remek-delo"

Potrebni sastojci

  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • maslac - 20 g
  • pileće grudi - 2 komada
  • beli luk - 2 čena
  • masline - 6 - 8 komada, zelene sa bademima
  • belo vino - 100 ml, suvo, aromatično
  • pileći bujon - 100 ml
  • sok od paradajza - 100 ml
  • origano - 1 kašičica
  • parmezan - 100 g, izrendan
  • mocarela - 4 kriške
  • bosiljak - svež
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće grudi osušite ubrusom. Stavite na veliku dasku i posolite sa obe strane solju i biberom.

Ugrejte maslinovo ulje i maslac u tiganju na umerneoj vatri. Stavite pileće grudi da se peku sa obe strane oko 4 minuta po strani. Pileće meso ne treba da bude gotovo skroz, jer ga čeka još pripreme. Nakon što dobije lepu boju i sa obe strane vadimo ga na tanjir. Ostavljamo sa strane.

U isti tiganj dodajemo beli luk, izgnječen na dasci sa solju ili tačnije - beli luk sitno iseckajte sa solju i širokim delom noža izgnječite na dasci. Dodajte u tiganj, promešajte i sipajte vino da deglazirate, nakon oko 1 minut dodajte bujon, sok od paradajza i rendani parmezan, začinite sa malo soli ako je potrebno i oko 1/2 kašičice sveže samlevnog bibera.

Mešajte dok se sir ne rastopi. Iskidajte listove bosiljka i dodajte zajedno sa origanom.

Vratite pileće grudi, prelijte nekoliko puta sosom i odozgo stavite po dve kriške mocarele da pokrije meso, dodajte masline.

Tiganj stavite u ugrejanu rernu na 200 stepeni oko 20 minuta da se stvori lepa korica.

Izvadite, piletina je gotova za serviranje.

Servirajte po 1 komad piletine i u njih dodajte pripremljene taljatele, skuvajte ih u vreloj posoljenoj vodi prema upuststvu na pakovanju. Ocedite i prelijte maslinovim uljem, promešajte.

Pile Picajola (Pizzaiola) pospite po izboru rendanim kačkavaljem.

Dodajte vino ono koje biste servirali gostima, tj. lepo belo, suvo i aromarično vino. Koristila sam /Pinot Grigio/ - predivno belo vino koje daje fantastičan miris.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: