Mediteranski paradajz sos

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67413
25/06/2019
"Meso ili riba, šta god da spremite nećete pogrešiti ako servirate sa ovim sosom "
Priprema10 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno55 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano102
  • Pregledi tokom meseca34
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • beli luk - 5 čenova, na sitno
  • maslinovo ulje - 6 kašika
  • origano - 2 kašike, na sitno
  • majoran - 1 kašika
  • bosiljak - 1 kašika
  • paradajz - 1 kg, svež, oljušten i isečen
  • paradajz - 60 g, sušeni, sitno isečen
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • paradajz sos - ljuti
  • ljute paprike - 2 komada, očišćene od semenki, tanko isečene
* merne jedinice

Način pripreme

Beli luk se zaprži sa 4 kašike maslinovog ulja oko 3 minuta. Dodaje se origano, majoran, bosiljak, svež paradajz, sušeni paradajz.

Soli se i posipa se biberom. Ostavlja se da se krčka oko 45 minuta, pri čemu se meša s vremena na vreme.

Po želji se dodaju 2 ili više, od semenog dela očišćene i sitno isečene ljute paprike.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar