bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Sos za Ribu»Sos sa kiselom pavlakom

Sos sa kiselom pavlakom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
13k
2k
1k
Sos sa kiselom pavlakom
06/04/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema5 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno15 min.
"Nežni sos sa kiselom pavlakom koji je odličan dodatak kako uz pečena mesa, tako i uz dinstano povrće!"

Potrebni sastojci

  • pavlaka - 200 g, kisela
  • jaje - 1 komad
  • topljeni sir - 60 g
  • brašno - 1 kašika
  • ulje - 40 ml
  • so - po ukusu
  • biber - mleveni, po ukusu
  • beli biber - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite kiselu pavlaku sa jejetom pomoću miksera.

Zagrejte ulje u posudi i zapržite brašno dok blago ne porumeni.

Dodajte topljeni sir i dobro promešajte dok se ne istopi.

Uz neprestano mešanje žičanom mutilicom dodajte smesu od pavlake.

Mešajte na ringli 2-3 minuta i dodajte so, crni i beli biber.

Servirajte sos sa kiselom pavlakom uz pečena i pržena mesa i ribu ili jela od povrća.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: