Domaća kašica sa piletinom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73253
25/06/2019
"Imaš li preostale pileće grudi, napravi domaću kašicu sa piletinom, nećeš pogrešiti "
Priprema15 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno75 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano49
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 7 kašika
  • pileće meso - belo od pilećih grudi
  • ulje - 1/2 šolje
  • so - po ukusu
  • beli luk - 3 čena
  • voda - 1 litar
* merne jedinice

Način pripreme

Uzimamo meso i skuvamo ga. Nakon što je gotovo vadimo ga iz vode, koju ostavljamo za kašu. Sečemo ga na sitno, solimo i iseckamo ga u secku da bude sitnije i da mogu da ga jedu mala deca.

U duboku šerpu sipamo ulje da se zagreje. Nakon toga sipamo brašno uz neprestano mešanje i alevu papriku.

Promešamo dobro i nakon toga kutlačom počinjemo da sipamo prethodno zagrejanu bujon od mesa.

Mešamo dobro i ostavljamo da provri dok ne bude gotovo. Nakon što je gotovo, sklanjamo je sa ringle, rendamo beli luk i solimo po ukusu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar