Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Jela pod Sačem»Sač sa piletinom i pečurkama

Sač sa piletinom i pečurkama

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5125k446
Sač sa piletinom i pečurkama
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 5
21/09/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
5
"Danas te očekuje ogroman sač sa sočnim mesom, koji idelano ide uz vino! Miris je neodoljiv, zato ga podeli sa društvom!"

Potrebni sastojci

  • šargarepa - 2 - 3komada
  • patlidžan - 1 komad, srednje veličine
  • tikvice - 1 komad
  • krompir - 1 - 2 komada
  • paprike - 2 komada
  • luk - 2 - 3 glavice
  • pečurke - 200 g
  • pileće meso - 200 g, file
  • kačkavalj - 200 g
  • maslinovo ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite patlidžan na krugove, posolite i ostavite da pusti gorak sok.

Operite i očistite preostalo povrće i poređajte na trakice i na krugove. Začinite solju i prelijte maslinovim uljem.

Stavite sač na vatru i ugrejte postepeno. Poređajte šargarepu i ostavite da se sotira, mešajte s vremena na vreme. Kad omekša skinite iz sača i dinstajte u posudi sa poklopcem.

Na isti način uradite i sa preostalim povrćem. Isecite pečurke na kriške i pileći file na žilijen. Pripemajte kao povrće.

Nakon što završite dobro pomešajte povrće, pečurke i pileći file. Vratite ih na sač, pospite obilno rendanim kačkavaljem i pecite u ugrejanoj rerni na kratko.

Servrajte toplo.

Sač sa pilećim mesom i pečurkama je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: