Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Svinjska rebarca u sosu od nara

Svinjska rebarca u sosu od nara

Nina NordNina Nord
Džedaj
4511
Svinjska rebarca u sosu od nara1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
6
"Slatko ili slano - ne da vam se da odaberete - ova rebarca će vas prijatno iznenaditi zasićenim ukusom"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebarca - 1 kg
  • ulje - 1 šolja
  • skrob - 2 kašike
  • sok od nara - 2 šolje
  • biber - 1/4 kašičice, mleveni
  • aleva paprika - 2 kašike
  • so - 1/2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Rebarca se iseku na parčiće. Natrljaju se solju, posipaju se biberom i alevom paprikom i prelivaju se sokom od nara. Mariniraju se 2 sata u frižideru.

Osuše se i zaprže dok ne dobiju zlatastu koricu. Nakon toga se zapeku u rerni dok ne bude gotove. Marinada se procedi.

Nekoliko kašika se pomaše sa skrobom. Preostala marinada se stavlja da provri i dodaje se skrob. Kuva se minut. Rebarca se serviraju vruća i prelivaju se sosom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: