Način pripreme
Operemo rebarca i isečemo ih na komade.
U posudi pomešamo prvo tečne sastojke sa medom i senfom, lepo promešamo, nakon čega dodajemo i suve sastojke. Mešamo dok se ne dobije homogena smesa.
Lepo uvaljamo svako parče u gotovu marinadu za svinjska rebarca, ukoliko volite više soli, osolite po ukusu.
Ostavimo marinirana rebarca u posudi sa marinadom, prekrivamo proizračnom folijom i ostavljamo na nekoliko sati da prestoji u frižideru. Ja sam ih ostavila jedan dan i jednu noć, tako se najbolje začine i postaju veoma mekana i sočna.
Prebacujemo ih u odgovarjuću tepsiju, prelivamo ih ostalom marinadom /možete da sipate 20-30 ml tople vodice, ukoliko marinada ne prekrije čitavo dno, ali pazite da ne sipate na rebarca/.
Prekrivamo ih aluminijumskom folijom i pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni otprilike 2 sata. U poslednjih 10-15 minuta ih otkrivamo da se zapeku i da porumene.
Serviramo mekana svinjska rebarca uz odgovarajuću salatu!
Neka vam je slatko!