Način pripreme
Beli luk se oljušti i izgnječi (ili iseče na veoma sitno) i pomeša se sa soja sosom, kečapom, dižonskim senfom, belim vinom i đumbirom u prahu. Meša se dok se ne dobije homogena smesa.
Rebra se iseku i operu pod tekućom vodom. Ocede se, prebacuju se u posudu za pečenje sa nelepljivim dnom i obilno se prelivaju sosom.
Po želji se posipaju susamom i usitnjenim svežim začinima (mirođija, ruzmarin i drugi).
Ako želite, za bogatiji i zasićen pikantni ukus, možete da pospete i ljutom crvenom paprikom iseckanom na sitno. Na kraju se dodaje maslinovo ulje u tankom mlazu.
Peku se u rerni na 200 stepeni oko 35-40 minuta dok ne porumene.
Serviraju se prelivena sosom, koji je ostao u posudi, i obilno posuta sitno isečenim peršunom i alevom (po želji ljutom) paprikom.