Marinirani inćuni sa sokom od limuna

Marinirani inćuni sa sokom od limuna
29/06/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Ukupno20 min.
Porcije4
"Kome se dopadaju aromatične riblje salate, prvo treba da marinira inćune - kulinarska poslovica"

Potrebni sastojci

  • inćuni - 225 g (bez glave i repa)
  • sok od limuna - od 3 limuna
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • beli luk - 2 čena, izgnječen
  • peršun - 1 supena kašika
  • morska so
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite inćune. Nakon toga ih operite, ocedite i poređajte na tanjir.

Iscedite 2/3 soka od limuna na ribu i posolite. Pokrijte i ostavite tako da odstoji jedan dan.

Premestite ribu u posebne tanjire i pospite maslinovim uljem i preostalim sokom od limuna. Pokrijte belim lukom i peršunom i servirajte.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: