Majonez sos sa sokom od limuna

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
02/07/2019
"Lagan i aromatičan sos za sve koji vole pržene tikvice i druge đakonije "
Priprema5 min.
Ukupno5 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano41
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 1 komad, M
  • ulje - 160 ml ili maslinovo ulje
  • sok od limuna - 3 supene kašike
  • so - prstohvat
  • kiselo mleko - 3 supene kašike, ceđeno ili obično gusto
* merne jedinice

Način pripreme

Jaje umutimo u visokoj i uskoj posudi. U njega sipajte ulje ili maslinovoulje, 1 i 1/2 supenu kašiku soka od limuna i so.

Radite štapnim mikserom koji stavljate tako da dodaituje dno posude. Uključite na vioke stepene i držite da se ne kreće, dok odozgo ne počne da beli, to se desi za sekund.

Štapni mikser počnite da dižete polako na gode dok ne smesa po površini ne pobeli i dok se ne zgusne. Ako je potrebno lagano klizajte i uz ivice posude.

Gotov majonez pomešajte sa preostalim sokom od limuna i kiselim mlekom.

Po želji možete dodati beli luk u prahu i da regulišete so.

Jednostavan i bez sos koji je idealna za prženje tikvica, prženi krompir i salate.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar