Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Integralni hleb»Integralni hlepčić sa semenkama

Integralni hlepčić sa semenkama

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Integralni hlepčić sa semenkama
Fotografije: Sia Ribagina
5 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Zdrava ishrana je moguća misija, ukusna misija i obavezna misija dobre domaćice"

Potrebni sastojci

  • susam - 10 g
  • mak - 10 g
  • laneno seme - 30 g
  • seme suncokreta - 50 g, sirovo
  • seme bundeve - 50 g, sirovo
  • jaja - 1 komad
  • žumanca - 1 komad
  • maslinovo ulje - 50 ml
  • med - 1 supena kašika
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 supena kašika
  • sveže mleko - 180 ml, kravlje
  • kvasac - 20 g
  • brašno - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejemo mleko i u njemu rastvorimo kvasac sa medom, ostavljamo na toplom da nadođe. Brašno prosejemo, pomešamo dve vrste brašna, napravimo udubljenje i u njega stavimo laneno seme, maslinovo ulje, so i jaje.

Nadošao kvasac postepeno dodajemo u brašnom, zamesimo meko testo koje se ne lepi po rukama. Testo uvijamo vlažnom krpom i ostavljamo na toplom 30 minuta.

Pravougaoni kalup za kolač namažemo i u njega stavljamo testo, ravnomerno ga rasporedimo.

Namažemo umućenim žumancem i odozgo ukrašavamo semenom bundeve i suncokreta, lalenim i semenom maka.

Hlepčić pečemo na 170 stepeni 40 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: