Rižoto sa šargarepom i spanaćem

30/06/2019
"Ovo nije prosto pirinač, ovo je rižoto i ima pravila za pripremu koja ćete naći ovde "
Priprema25 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano57
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Odvojite drške od listova spanaća. Operite tekućom vodom i nakon toga prelijte toplom vodom da omekšaju.

Operite pirinač i stavite da se kuva u posoljenoj vodi u odnostu 1:3.

Za to vreme napravite sos od spanaća. Stavite mekani spanać u secka. U njega dodajte oljušteni beli luk, isceđen limun, maslinovo ulje i malo soli.

Meljite dok ne dobijete sos. Kad se pirinač skuva, operite ha hladnom vodom i ocedite.

Izrendajte šargarepu. Nakon toga propržite u malo masti da omekša. Dodajte oceđeni pirinač u njih i dodajte kurkumu.

Promešajte lepo i skinite sa vatre.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar