Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Bulgur sa spanaćem i šargarepom

Bulgur sa spanaćem i šargarepom

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
451130958147
Bulgur sa spanaćem i šargarepom
Fotografije: Sevda Andreeva
1 / 3
22/11/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Za ljubitelje izbalansirane ishrane predstavljamo recept za ovu vrednu žitaricu - bulgur, koji je, osim što je zdrav, zaista i mnogo ukusan"

Potrebni sastojci

  • spanać - 500 g, svež
  • bulgur - 2 šolje
  • šargarepa - 2 komada
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 3 čena
  • so - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • peršun - 1/2 vezice
  • maslinovo ulje - 70 ml
  • paradajz pire - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo i operemo spanać.

U duboku posudu na ringlu stavljamo da provri voda.

Sipamo spanać i blanširamo ga oko 3 minuta.

Odmah ga izvadimo i prelivamo hladnom vodom, da se preseče kuvanje. Isečemo ga na sitno.

U posudu, u kojoj ćemo spremati bulgur, stavlljamo maslinovo ulje da se zagreje.

Sipamo luk i na sitno isečene šargarepe i beli luk.

Zapržimo blago i u njih dodajemo spanać i paradajz pire.

Začinjavamo solju i maslinovim uljem. Na kraju dodajemo opran i oceđen bulgur.

Zapržimo još malo i dodajemo vodu, da prekrije smesu bar jedan prst.

Poklapamo poklopcem i nakon što provri, ostavljamo da se krčka na slaboj vatri oko deset minuta.

Sklanjamo sa ringle i prebacujemo bulgur u posudu za pečenje.

Posipamo usitnjenim peršunom i stavljamo da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dvadeset minuta.

Prijatno uz Bulgur sa spanaćem i šargarepom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: