Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Rol-viršle»Kobasice u testu

Kobasice u testu

VecaVeca
Šef kuhinje
7083952k3279
Kobasice u testu
Fotografije: Veca
2 / 3
01/07/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
100 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
6
"Doručak je najvažniji obrok - govorila je baka"

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • voda - 250 ml, mlaka
  • kiselo mleko - 180 g
  • šećer - 1 kašičica
  • kvasac - 20 g, svež
  • so - 1 kašičica
  • maslac - 60 g, otopljen
  • brašno - 700 g
  • Za premazivanje i posipanje
  • jaja - 1 kom
  • susam - po potrebi
  • I još
  • kobasice - 4 kom., gril (dugačke)
* merne jedinice

Način pripreme

Za testo: Mlaku vodu uliti u odgovarajuću posudu, dodati izmrvljen kvasac, šećer, izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta.

U dublju posudu usuti 400 g brašna, dodati so, izmešati. Potom uliti otopljen maslac, kiselo mleko, dodati nadošli kvasac i postepeno dodajući preostalo brašno (300 g), zamesiti mekše testo.

Testo pouljiti sa obe strane, prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 45 minuta. Nakon toga testo podeliti na dvanaest delova formirajući dvanaest loptica. Svaku lopticu rastanjiti oklagijom na pobrašnjenoj radnoj površini (formirajući oblik pravougaonika).

Gornju stranu zarezati na nekoliko mesta, a na donju stranu staviti kobasicu (gril kobasice iseći na tri dela, dobijajući dvanaest delova-koliko ima i pravougaonika od testa).

Urolat i(od dela na kome je kobasica, ka gornjem, zasečenom delu). Rolnice poređati u pleh obložen pek papirom. Ostaviti da odstoje 15 minuta.

Rolnice premazati umućenim jajetom, posuti susamom i peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta. Gotove rolnice izvaditi iz rerne, ostaviti ih da se prohlade, servirati i poslužiti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: