Velika zatvorena pica

01/07/2019
"Što je veća pica, to je lepše iznenađenje, koje se krije unutra - staro kuvarsko pravilo "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano102
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Sveže mleko ugrevamo u dubokoj posudi. Dodajemo šećer i kvasac. Promešamo i ostavljamo da nadođe. Prosevamo brašno.

U posudu miksera razbijemo jaje, koristimo samo belance, žumance odvajamo u malu posudu. Dodajemo so i ulje. Mutimo žicama za testo. Dodajemo mleko sa kvascem.

Postepeno dodajemo brašno. Kad dobijemo gustu smesu, mesimo ručno na branom posutoj radnoj površini. Zamesimo meko i lepljivo testo. Ostavljamo u namazanu posudu da nadođe.

Nakon što nadošđe podelimo na 2 lopte, jedna da bude malo veća.

Pripremamo namazan pleh. Uljem namažemo površinu na kojoj ćemo razvlačiti testo i oklagiju. Manju loptu razvučemo da bude veličine pleha. Stavljamo u pleh.

Drugu loptu testa razvlačimo da bude malo voće od prvog testa. Paradajz pireom namažemo testo u plehu. Kobasicu sečemo na krugove i ravnomerno poređamo preko pice. Pečene paprike sečemo na žilijen i dodajemo. Luk sitno sečemo i posipamo.

Topljeni sir ravnomerno iskidamo na picu. Drugu koru stavljamo odozgo i dobro učvrstimo sa svih strana ivice pice.

Umutimo žumance. Namažemo gornji deo zatvorene pice. Posipamo susamom.

Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni dok ne bude gotovo. Po želji možemo koristiti tvrdu slamčicu i pre nego što zatvorimo picu da je naduvamo.

Da bi ispalo tako, testo ne treba da ima rupe. Nakon što nadođe zatvorena pica, pažljivo je uvrstimo dobro. Prilikom pečenja gornji deo pice će postati hrskav.

Serviramo sa sosevima po ukusu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar