Način pripreme
Prosejte brašno. U zagrejanu vodu stavite kvasac i šećer da se istope. Sipajte tečnost u prosejano brašno, dodajte 2 supene kašike maslinovog ulja i počnite da mesite.
Kada se testo oblikuje, dodajte so. Nastavite sa mešenjem još 5-6 minuta.
Stavite testo za ovu vegeterijansku zatvorenu picu u posudu, prekrijte komadom najlonske vrećice i krpom.
Stavite posudu na toplo dok testo ne udvoji svoj obim.
Isecite spanać i blanširajte ga 3-4 minute u posoljenoj ključaloj vodi.
Dobro iscedite.
Prebacite spanać u tiganj, dodajte jedan ceo čen belog luka i 2-3 supene kašike maslinovog ulja.
Stavite na ringlu i prepržite, dok ne ispari sva vode i dok spanać ne ostane na masti.
Sklonite sa ringle i izvadite čen belog luka. Naraslo testo podelite na dva jednaka dela. Razvijte ih u krugove.
U jedan kraj stavite spanać i odozgo komade mocarele. Poklopite drugim krajem i dobro pritisnite rubove da ne bi iscurelo punjenje.
Svako kalcone premažite maslinovim uljem i ostavite ponovo na 20 minuta.
Ispecite pripremljenu zatvorenu picu na 220°C u prethodno zagrejanoj rerni na otprilike 10 minuta ili dok se ne dobije prijatna boja!
Neka vam je slatko!