Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Preklopljena pica»Vegetarijanska zatvorena pica

Vegetarijanska zatvorena pica

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Vegetarijanska zatvorena pica
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Ko je rekao da vegetarijanci nisu jeli picu"

Potrebni sastojci

  • brašno - 350 g
  • voda - 180 - 200 ml
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • so - 1 kašičica, ravna
  • šećer - 1/2 kašičice
  • kvasac - 10 g, u kockicama
  • za nadev
  • mocarela - 125 g
  • spanać - 200 g, blanširani
  • beli luk - 1 čen
  • maslinovo ulje - 2 - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno. U zagrejanu vodu stavite kvasac i šećer da se istope. Sipajte tečnost u prosejano brašno, dodajte 2 supene kašike maslinovog ulja i počnite da mesite.

Kada se testo oblikuje, dodajte so. Nastavite sa mešenjem još 5-6 minuta.

Stavite testo za ovu vegeterijansku zatvorenu picu u posudu, prekrijte komadom najlonske vrećice i krpom.

Stavite posudu na toplo dok testo ne udvoji svoj obim.

Isecite spanać i blanširajte ga 3-4 minute u posoljenoj ključaloj vodi.

Dobro iscedite.

Prebacite spanać u tiganj, dodajte jedan ceo čen belog luka i 2-3 supene kašike maslinovog ulja.

Stavite na ringlu i prepržite, dok ne ispari sva vode i dok spanać ne ostane na masti.

Sklonite sa ringle i izvadite čen belog luka. Naraslo testo podelite na dva jednaka dela. Razvijte ih u krugove.

U jedan kraj stavite spanać i odozgo komade mocarele. Poklopite drugim krajem i dobro pritisnite rubove da ne bi iscurelo punjenje.

Svako kalcone premažite maslinovim uljem i ostavite ponovo na 20 minuta.

Ispecite pripremljenu zatvorenu picu na 220°C u prethodno zagrejanoj rerni na otprilike 10 minuta ili dok se ne dobije prijatna boja!

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: