Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Preklopljena pica»Zatvorena pica sa šunkom i maslinama

Zatvorena pica sa šunkom i maslinama

Hristiliana DimitrovaHristiliana Dimitrova
Šef kuhinje
17641971
Zatvorena pica sa šunkom i maslinama
Fotografije: Hristiliana Dimitrova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
5
"Namerno smo pripremili tako, da niko ne vidi kakav smo ukusan nadev sakrili unutra"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 300 g
  • kvasac - 20 g
  • voda - 50 ml, mlaka
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 3 - 4 supene kašike
  • sveže mleko - 1/3 šolje
  • za nadev
  • maslac - 20 g
  • šunka - 200 g
  • kačkavalj - 100 g
  • masline - 100 g
  • sir - 150 - 200 g
  • kiselo mleko - 4 supene kašike
  • za premazivanje
  • žumanca - 1 komad
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Brašno prosevamo u odgovarajuću posudu za mešenje. Kvasac rastvaramo u malo mlake vode. U brašnu pravimo udubljenje i sipamo rastvoren kvasac. Promešamo lepo.

Nakon toga dodajemo so, ulje i sveže mleko. Zamesimo meko testo. Gotovo testo ostavljamo na toplom da nadođe oko 25-30 minuta. Za to vreme pripremamo sastojke za nadev.

Šunku i masline sečemo na male komade. Kačkavalj izrendmao. U posebnoj posudi umutimo kiselo mleko i sir. Nakon što testo nadođe, podelimo ga na dva dela.

Jedna polovina testa treba da bude malo veća od druge. Veći deo testa razvučemo u krug i prebacujemo u pleh. Pleh treba da bude namazan uljem i posut brašnom.

Maslac rastapamo i namažemo testo. Odozgo stavljamo šunku, masline, kačkavalj i kiselo mleko sa sirom. Preostali testo razvučemo i njime pokrivamo drugo testo.

Kraj lepo savijamo odozgo. Odzgo picu namažemo žumance i malo ulja. Gotovu picu pečemo u prethodno ugrejanu rernu na 200 stepeni oko 30-40 minuta. Nakon što pica bude gotovo, vadimo iz rerne i posipamo vodom.

Uvijamo i ostavljamo oko 5-10 minuta uvijenu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: