Način pripreme
Brašno prosevamo u odgovarajuću posudu za mešenje. Kvasac rastvaramo u malo mlake vode. U brašnu pravimo udubljenje i sipamo rastvoren kvasac. Promešamo lepo.
Nakon toga dodajemo so, ulje i sveže mleko. Zamesimo meko testo. Gotovo testo ostavljamo na toplom da nadođe oko 25-30 minuta. Za to vreme pripremamo sastojke za nadev.
Šunku i masline sečemo na male komade. Kačkavalj izrendmao. U posebnoj posudi umutimo kiselo mleko i sir. Nakon što testo nadođe, podelimo ga na dva dela.
Jedna polovina testa treba da bude malo veća od druge. Veći deo testa razvučemo u krug i prebacujemo u pleh. Pleh treba da bude namazan uljem i posut brašnom.
Maslac rastapamo i namažemo testo. Odozgo stavljamo šunku, masline, kačkavalj i kiselo mleko sa sirom. Preostali testo razvučemo i njime pokrivamo drugo testo.
Kraj lepo savijamo odozgo. Odzgo picu namažemo žumance i malo ulja. Gotovu picu pečemo u prethodno ugrejanu rernu na 200 stepeni oko 30-40 minuta. Nakon što pica bude gotovo, vadimo iz rerne i posipamo vodom.
Uvijamo i ostavljamo oko 5-10 minuta uvijenu.