Zatvorena pica

Rumyana milchevaRumyana milcheva
Šegrt
501515116
Zatvorena pica1 / 2
04/04/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Zatvaramo picu da bi nadev bio još aromatičniji i sočniji, probajte i zaljubićete se u italijansku kuhinju"

Potrebni sastojci

  • brašno - 300 g
  • ulje - 50 ml
  • kvasac - 25 g, svež
  • so - 1 kašičica
  • šećer u prahu - 1 kašičica
  • jaja - 1 komad
  • sveže mleko - 100 ml
  • čedar - 14 komada
  • mleveno meso - 300 g, svinjsko
  • kiseli krastavčići - 3 komada
  • luk - 1 komad, mala glavica
  • kečap
  • majonez
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

U mlako mleko dodajte sveži kvasac i šećer i ostavite malo da se rastopi.

U prosejano brašno stavljamo jaje, ulje i mleko, zamesimo testo, ostavljamo na 40-50 minuta da nadođe na toplom.

Kad testo bude gotovo podelimo ga 2 jednaka dela. Jedan razvučemo na papiru za pečenje i stavljamo u pleh u kojem ćemo peći.

Mleveno meso propržimo u malo ulja, posipamo solju i biberom po ukusu.

Polovinu komada čedar sira poređamo preko mesa, tako da po ivicama ostane malo praznog mesta i odozgo stavljamo prženo mleveno meso, luk, kečap i majonez po ukus.

Krastavce sečemo na tanke krugove koje takođe stavljamo odozgo. Nakon toga odozgo stavljamo i druge komade sira. Umutimo jaje i njime namažemo ivice pice da bi mogli da zalepimo gornje testo.

Razvučemo i drugo testo i stavljamo na picu, zalepimo ivice, a preostalo jaje namažemo odozgo.

Stavljamo u prethodno ugrejanu rernu na 230 stepeni 25 minuta. Za vreme kuvanja probušimo na nekoliko mesta viljuškom.

Pečemo dok ne dobije zlatnu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti