Zatvorena pica

04/04/2019
"Zatvaramo picu da bi nadev bio još aromatičniji i sočniji, probajte i zaljubićete se u italijansku kuhinju "
Priprema60 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno90 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano82
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U mlako mleko dodajte sveži kvasac i šećer i ostavite malo da se rastopi.

U prosejano brašno stavljamo jaje, ulje i mleko, zamesimo testo, ostavljamo na 40-50 minuta da nadođe na toplom.

Kad testo bude gotovo podelimo ga 2 jednaka dela. Jedan razvučemo na papiru za pečenje i stavljamo u pleh u kojem ćemo peći.

Mleveno meso propržimo u malo ulja, posipamo solju i biberom po ukusu.

Polovinu komada čedar sira poređamo preko mesa, tako da po ivicama ostane malo praznog mesta i odozgo stavljamo prženo mleveno meso, luk, kečap i majonez po ukus.

Krastavce sečemo na tanke krugove koje takođe stavljamo odozgo. Nakon toga odozgo stavljamo i druge komade sira. Umutimo jaje i njime namažemo ivice pice da bi mogli da zalepimo gornje testo.

Razvučemo i drugo testo i stavljamo na picu, zalepimo ivice, a preostalo jaje namažemo odozgo.

Stavljamo u prethodno ugrejanu rernu na 230 stepeni 25 minuta. Za vreme kuvanja probušimo na nekoliko mesta viljuškom.

Pečemo dok ne dobije zlatnu boju.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar