Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Preklopljena pica»Zatvorena pica sa gotovim korama

Zatvorena pica sa gotovim korama

Zatvorena pica sa gotovim korama
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Neverovatna đakonija sa hrskavom koricom i bogatim nadevom!"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 4 komada
  • ulje - za mazanje
  • ljutenica - 4 kašike
  • kiseli krastavčići - 2 komada
  • viršle - 2 komada
  • topljeni sir - 4 trake
  • susam
* merne jedinice

Način pripreme

Kore se rastvore na radnoj površini i iseku se na dve polovine, jednom horizontalno i jednom vertikalno po sredini. Treba da se dobiju 4 kvadrata.

Pomoću četke namažite lagano uljem. Kora se odozgo maže u sredini kašikom ljutenici (vidite sliku). Prko nje se stavlja parče viršle i isečene trake kiselih krastavčića, preko njih parče topljenog sira.

Krajevi se sa obe strane savijaju na unutra i uvijaju u paket. Tako se oforme i ostale pice, poređaju se u masnoćom podmazanu posudu za pečenje. Odozgo takođe namažite uljem i pospite susamom.

Pečemo u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20-25 minuta dok ne postane zlatasto.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: