Način pripreme
Počnite sa pripremom kore, izmrvite keks skoro na prah. U njega dodajte rastopljeni maslac i dobro promešajte.
U plehu sa pokretnim dnom (20 cm) stavite keks i pritisnite da dobijete glatko dno. Stavite u frižider da se stegne maslac u njima.
Sledeći korak je da napravite drugi sloj čizkejka, stavite oko 300 g borovnica u šerpu zajedno sa 2 supene kašike šećera i sokom od limuna. Sve to treba da vri dok borovnice ne omekšaju i dok ne puste vodu. Nakon toga pasriajte dok ne dobijete homogenu ljubičastu smesu.
Ostavite borovnice malo da se ohlade i stavite 10 g želatina u posudu sa 50 ml vode oko 101-5 minuta da nabubri.
U posebnoj posudi umutite mikserom krem sir sa šećerom u prahu i nakon toga dodajte pavlaku i 1 kašičicu vanile.
Sledeći korak je da dodate smesu od borovnica u pavlaku i da dobro umutite žicom.
Rastopite želatinin u mikrotalasnoj 15 sekundi i dodajte u smesu od borovnice. Sve to sipajte na keks i ostavite u frižidru da se malo stegne, zato što će preko biti i treći sloj.
Pomešajte 7 g želatina sa 35 ml vode i ostavite da odstoji 10-15 minuta da nabubri.
Za to vreme ponovo skuvajte malo borovnica (180 g) sa dve supene kašike šećra i 70 ml vode. Nakon kuvanja ponovo sve pasirajte dok je toplo, dodajte želatin i mešajte dobro smesu.
Dobijenu tamnoljubičastu smesu sipajte preko drugog sloja. Ostavite čizkejk sa borovnicama da se ohladi i stegne u frižideru celu noć.
Ovaj čizkejk sa borovnicama mnogo dobro izgleda - keks, svetloljubičasta nežna smesa i tamno ljubičasta zasićena svežina borovnica. Prosto savršenstvo!
Prijatno!