Ručak u tortilji

Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272375598
Ručak u tortilji
Fotografije: Gordana Danilov
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
3
"Probajte, i odmah ćete poželeti još jedan"

Potrebni sastojci

  • mlevena junetina - 500 g
  • luk - 1 glavica, sitno isečen
  • tikvica - 1 kom., manja, isečena na kolutove
  • paradajz - 1 kom, bez ljuske, sitno isečen
  • gusti sok od paradajza - 150 ml
  • beli luk u prahu - 1/4 kašičice
  • kumin - 1/2 kašičice
  • cimet - 1/4 kašičice
  • origano
  • goveđa kocka - 1 kom.
  • ljuta tucana paprika
  • crni biber - sveže mleveni
  • maslinovo ulje
  • morska so - po potrebi
  • tortilje - zagrejane (broj zavisi od veličine)
  • luk - isečen na kockice
  • peršunov list
* merne jedinice

Način pripreme

Na zagrejanom ulju propržiti luk sa mesom i kada promeni boju dodati tikvice, paradajz, sok od paradajza, sve začine, a kada provri smanjiti temperaturu i dinstati da se tečnost redukuje do željene gustine.

Poslužiti na zagrejanim tortiljama, posuto lukom i peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: