Način pripreme
1. Operite karfiol i odvojite na posebne ružice. Stavite ga u posudu blendera i meljite nekoliko sekundi na srednjoj brzini - cilj je da dobijete mrvice, ne mnogo sitne, i ni u kom slučaju kašu. Stavite u njega 2 prstohvata soli i promešajte.
2. Umutite jaja sa drugim prstohvatom soli i u njih dodajte kiselu pavlaku, skrob, biber, maslinovo ulje, 4 supene kašike parmezana u prahu i rendani emental. Umesto ementala možete koristit i drugi običan kačkavalj, nije mnogo slan.
3. Okrugao pleh obložite papirom za pečenje - oko 26-28 cm prečnik. Rasporedite ravnomerno karfiol i preko stavite slaninu, isečenu na kockice ili trakice. Prelijte tečnom smesom tako da lepo upije karfiol.
4. Poređajte orahe (isečene na pola) i stavite u ugrejanu rernu na 175 stepeni 30-40 minuta ili dok ne dobiju lepu zlatnu boju.
5. Kad izvadite slanu tortu iz rerne, pospite sa još fino izrendanog parmezana.
6. Možete konzumirati toplu ili hladnu. Predivna je, nežna i veoma ukusna!
Prijatno!