Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Slana torta»Slana torta sa karfiolom i parmezanom

Slana torta sa karfiolom i parmezanom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Slana torta sa karfiolom i parmezanom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
5 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
12
"Jedinstveno ukusna i veoma nežna slana torta, ukusan predlog za ljubitelje kvalitetne hrane"

Potrebni sastojci

  • karfiol - 450 g (1/2 glavice)
  • jaja - 3 komada, XL
  • slanina - 100 g
  • kukuruzni skrob - 4 supene kašike, pune
  • kisela pavlaka - 100 g
  • parmezan - 4 supene kašike u prahu + za posipanje torte
  • ementaler - 60 g
  • so - 3 prstohvata
  • biber - 1 prstohvat, sveže samleven
  • maslinovo ulje - 1 supena kašika
  • orasi - oko 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

1. Operite karfiol i odvojite na posebne ružice. Stavite ga u posudu blendera i meljite nekoliko sekundi na srednjoj brzini - cilj je da dobijete mrvice, ne mnogo sitne, i ni u kom slučaju kašu. Stavite u njega 2 prstohvata soli i promešajte.

2. Umutite jaja sa drugim prstohvatom soli i u njih dodajte kiselu pavlaku, skrob, biber, maslinovo ulje, 4 supene kašike parmezana u prahu i rendani emental. Umesto ementala možete koristit i drugi običan kačkavalj, nije mnogo slan.

3. Okrugao pleh obložite papirom za pečenje - oko 26-28 cm prečnik. Rasporedite ravnomerno karfiol i preko stavite slaninu, isečenu na kockice ili trakice. Prelijte tečnom smesom tako da lepo upije karfiol.

4. Poređajte orahe (isečene na pola) i stavite u ugrejanu rernu na 175 stepeni 30-40 minuta ili dok ne dobiju lepu zlatnu boju.

5. Kad izvadite slanu tortu iz rerne, pospite sa još fino izrendanog parmezana.

6. Možete konzumirati toplu ili hladnu. Predivna je, nežna i veoma ukusna!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: