Čorba od sočiva sa slaninicom

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
03/07/2019
"I da znate - najmirisniji začin za sočivo ostaje domaća slanina "
Priprema15 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno50 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano96
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • sočivo - 120 g
  • luk - 1/2 glavice
  • zelena paprika - 40 g
  • beli luk - 4 čena
  • šargarepa - 100 g
  • slanina - 100 g, sveža
  • lovorov list - 1 komad
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • dimljena aleva paprika - 1 prstohvat
  • ulje - oko 40 ml
  • čubar - po ukusu
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

1. Pripremite sve sastojke: Sočivo potopite u hladnu vodu na jednu noć.

Luk i papriku iseckajte sitno, a šargarepu isecite na kockcie. Beli luk oljuštite samo od spoljašnjih ljuski, a zbijeni deo ostavite i samo malo izgnječite čenove širokim delom noža ili dlanovima. Ako vam se ne dopada ljuska belog luka, možete je potpuno skloniti. Slaninu isecite na komade.

2. Ocedite sočivo od vode u kojoj je stajalo i sipajte novu - oko 600 ml.

U nju stavite povrće, slaninu, lovorov list, dve vrste paprike, čubar i ulje. Poklopite i ostavite na umerenoj vatri da se dinsta i da se skuva sve - oko 30 minuta.

Probajte sočivo i ako je tvrdo produžite vreme kuvanja.

3. Začinite čorbu od sočiva solju i ostavite na vatri još nekoliko minuta. Ako se smanjio novo vode dodajte koliko želite da bude gusta čorba.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar