Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Marinirana dimljena šnicla

Marinirana dimljena šnicla

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
454145957
Marinirana dimljena šnicla2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Baš tako, sa dimljenim vratom se pripremaju sočne šnicle o kojima svi pričaju"

Potrebni sastojci

  • dimljeni vrat - 600 g
  • balsamiko sirće - 1 supena kašika
  • soja sos - 2 supene kašike
  • beli luk - 1 čen
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo dimljeni vrat na šnicle debljine 1.5 cm i natrljamo sa obe strane čenom belog luka.

Pomešamo balsamiko sa soja sosom i namažemo šnicle sa obe strane.

Ostavljamo da odstoje 1-2 sata i pečemo na gril tiganju 7 minuta. Okrećemo i pečemo još 4-5 minuta sa druge strane.

Serviramo sa prilogom po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: