Grašak sa slaninom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73453
04/07/2019
"Aromatična kombinacija koju lako i brzo možete da spremite u vašoj kuhinji "
Priprema10 min.
Kuvanje26 min.
Ukupno36 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano96
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • grašak - 500 g, zamrznut
  • slanina - 250 g
  • luk - 1 glavica, velika (180 g)
  • maslinovo ulje - 100 ml
  • voda - 250 ml
  • sušeno povrće - 1 kašika (ili začin od povrća)
  • so - 1 kašika, ravna ili po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

1. Iseckajte na sitno luk i zapržite ga 6 minuta u maslinovom ukju na umerenoj vatri.

2. Sipajte grašak, vodu, začine i so i kuvajte pod poklopcem 15 minuta.

3. Dodajte 180 g slanine, isečene na male kocke i kuvajte još 5 minuta.

4. Preostalu slaninu isecite na tanke parčiće i zapecite lente na suvom tiganju sa obe strane.

5. Servirajte grašak sa slaninom odmah dok je vruć, a preko svake porcije stavite trake zapečene slanine.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar