Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Dinstana riba»File od brancina sa belim vinom

File od brancina sa belim vinom

Teodora CekovaTeodora Cekova
Početnik
16921
File od brancina sa belim vinom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"Riba i vino - klasična kombinacija, koja nam nikad neće dosaditi"

Potrebni sastojci

  • brancin - 1 kg, file
  • luk - 2 glavice
  • šaragrepa - 4 komada
  • celer - 1/2 glavice
  • belo vino - 300 ml
  • bujon - 400 g, riblji
  • maslac - 3 kašike
  • brašno - 2 kašike
  • jaja - 2 komada (samo žumanca)
  • krompir - 600 g
  • pečurke - 400 g
  • peršun
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Ribu isečemo i posolimo. Stavljamo je u odgovarajuću šerpu, namazanu maslacem. Dodajemo isečene luk, šargrepe i celer. Začinjavamo biberom i prelivamo vinom i ribljim bujonom. Poklapamo i kuvamo na slaboj vatri oko 20-25 minuta.

Pripremamo riblji sos, tako što zapržimo brašno u maslacu dok ne postane zlatasto. Razredimo bujonom od kuvanja ribe. Dodajemo umućena žumanca uz neprestano mešanje i procedimo dobijeni sos.

Poređamo filete u tanjir i prelivamo sosom. Serviramo sa dinstanim na pari krompirom i pečurkama i posipamo sitno isečenim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: