Sorbe od jagoda sa belim vinom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
95
593
23/06/2018
"Dobro došli u sezonu sorbea i nazdravlje svima sa ovim aromatičnim sorbeom od jagode "
Priprema10 min.
Kuvanje5 min.
Ukupno15 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano90
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jagode - 450 g
  • smeđi šećer - 60 g
  • slatko od šumskih jagoda - 3 kašike, od sirupa
  • voda - 100 ml
  • belo vino - 200 ml, suvo
  • limun - 2 kašike, sok od voćke
  • šumske jagode - listići i cvetovi za garniranje
* merne jedinice

Način pripreme

U odgovarajui posudu sipamo šećer, vodu i sirup od jagoda. Zagrevamo blago na slaboj ringli, oko 5 minuta, dok se šećer ne istopi.

Sklanjamo sirup s vatre i ostavljamo ga da se ohladi. U blender posude stavljamo oprane i oceđene jagode, kad ih sameljemo da budu glatke.

Dodajemo belo vino, sok od limuna i ohlađen šećerni sirup. Ponovo blendiramo na kratko, dok se sastojci ne pomešaju.

Sipamo sorbe u plitku emajliranu posudu, koju stavljamo u zamrzivač. Pokrivamo ga folijom i zamrzavamo bar na 4 sata.

Pre nego što serviramo prebacujemo sorbe na dvadesetak minuta u frižider, da se otpusti. Raspoređujemo ga kašikom u čaše.

Garniramo sa svežim jagodama i aranžiramo sa cvetićima šumskih jagoda.

Savet: Ako imate omiljeni napitak da je slabije alkoholan pomešajte vino sa šećernim sirupom i stavite da provri 5 minuta, da ispari alkohol.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar