Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena Riba»File brancina sa šparglama u pergament papiru

File brancina sa šparglama u pergament papiru

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78916k985
File brancina sa šparglama u pergament papiru
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 8
08/06/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
12 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
37 min.
Porcije
2
"Ukusno i lako za pripremu jelo, veoma pogodno za posebne goste"

Potrebni sastojci

  • file brancina - 2 komada (oko 320 g)
  • špargle - 4 do 6 komada, zelene
  • mladi luk - 2 stabljike
  • čeri paradajz - 4 - 5 paradajza
  • majonez - 2 kašike
  • biber - sveže mleven
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • so - po ukusu
  • limun - za serviranje
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i osušite riblje filete kuhinjskim papirom.

Uključite rernu da se zagreje na 190 stepeni sa ventilatorom.

Uzmite jedan veći ili dva manja lista papira za pečenje, u zavisnosti od toga da li želite da pečete zajedno umotane u jedan paketić ili u dva pojedinačno umotana paketića.

Premažite papir maslinovim uljem i rasporedite mladi seckani luk. Na vrh stavite špargle (2-3 za svaki file), prethodno očišćene od tvrdih krajeva i oprane. Posolite i dodajte malo masnoće.

Na vrh stavite filete brancina, lagano posolite i sa kožom na dole. Premažite majonezom i pospite sveže mlevenim biberom (krupno mlevenim). Na kraju poređajte polovine čeri paradajza i takođe ih lagano posolite.

Presavijte i zapečatite papir kao pakete, a da ga čvrsto ne lepite za brancina.

Stavite u tepsiju i stavite u već zagrejanu rernu.

Pecite ribu 25 minuta i poslužite lagano otvarajući pakete. Ukrasite kriškama limuna.

Veoma fino jelo, lako i brzo se sprema. Savršeno za goste ili za romantičnu večeru.

File brancina sa šparglama u pergament papiru je spreman.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: