Način pripreme
Operite i osušite riblje filete kuhinjskim papirom.
Uključite rernu da se zagreje na 190 stepeni sa ventilatorom.
Uzmite jedan veći ili dva manja lista papira za pečenje, u zavisnosti od toga da li želite da pečete zajedno umotane u jedan paketić ili u dva pojedinačno umotana paketića.
Premažite papir maslinovim uljem i rasporedite mladi seckani luk. Na vrh stavite špargle (2-3 za svaki file), prethodno očišćene od tvrdih krajeva i oprane. Posolite i dodajte malo masnoće.
Na vrh stavite filete brancina, lagano posolite i sa kožom na dole. Premažite majonezom i pospite sveže mlevenim biberom (krupno mlevenim). Na kraju poređajte polovine čeri paradajza i takođe ih lagano posolite.
Presavijte i zapečatite papir kao pakete, a da ga čvrsto ne lepite za brancina.
Stavite u tepsiju i stavite u već zagrejanu rernu.
Pecite ribu 25 minuta i poslužite lagano otvarajući pakete. Ukrasite kriškama limuna.
Veoma fino jelo, lako i brzo se sprema. Savršeno za goste ili za romantičnu večeru.
File brancina sa šparglama u pergament papiru je spreman.