Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorbast pasulj»Čorba od pasulja s paradajzom

Čorba od pasulja s paradajzom

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
5131851k
Čorba od pasulja s paradajzom
Fotografije: Raya Andonova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"Druga je stvar kada čovek pojede našu čorbu od pasulja uz domaću toplu lepinju"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 1 i 1/2 šolja
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • paprika - 1 komad, zelena
  • šargarepa - 2 komada
  • paradajz - 1 konzerva
  • bujon od povrća - 1 kocka
  • so
  • biber
  • majčina dušica
  • nana
  • čubar
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Pasulj potopite u vodu prethodne večeri.

Povrće naseckajte na male kockice, a beli luk veoma sitno.

U vrelom ulju ispržite povrće.

U njega dodajte začine i paradajz, a zatim i oceđeni pasulj.

Sipajte oko litar i po vode i ostavite da proključa.

Kada se to desi, smanjite vatru i dodajte bujon od povrća.

Kuvajte na slaboj vatri dok se pasulj ne skuva.

Na samom kraju kuvanja možete začiniti čorbu od pasulja, ako ima potrebe.

Po želji, možete dodati sveže seckani peršun u čorbu od pasulja s paradajzom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: