Kolačići od jabuka sa speltom

Mariola Pantelic
Mariola Pantelic
Početnik
06/07/2019
"Ideja za ukusnije i zdravije kolačiće od onih koje ste do sada probali "
Priprema15 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano514
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice8
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno od spelte - 170 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • jaja - 2 komada
  • jabuke - 180 - 200 g
  • sok od limuna - 1 kašika
  • suvo grožđe 2 kašike
  • rum - 2 kašike
  • cimet - 2 prstohvata
  • maslac - 100 g, meki
  • šećer u prahu - 100 g
  • smeđ šećer - 2 kašike
  • vanila - 1/2 mahune
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

1. Uključite rernu da se zagreva do 160 stepeni. Namažite sa malo maslaca 4 vatrostalne posudice ili čaše zapremine 200 ml.

2. Narendajte ili iseckajte na sitno jabuku, ne ljušteći je. Pomešajte sa rumom, sokom od limuna, smeđim šećerom i suvim grožđem.

3. Umutite maslac sa šećerom u prahu, prstohvatom soli i narendanom mahunom vanile. Čim dobije vazdušasti kremić dodajte jedno po jedno jaja uz neprestano mešanje. Dok se jedno ne usvoji ne dodajte drugo.

4. Sipajte u porcijama brašno od spelte sa praškom za pecivo i mešajte dok ne postane homogeno. Na kraju sipajte i smesu sa narendanim jabukama i mutite još nekoliko sekundi.

5. Sipajte u čaše (kalupe za mafine) i pecite kolačiće oko 20 minuta ili dok čačkalica ne bude suva.

Nek vam je slatko!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar