Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Umak»Umak sa sitnim sirom i čedrom

Umak sa sitnim sirom i čedrom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Umak sa sitnim sirom i čedrom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
2
"Krekeri, povrće ili parti zalogaji - svi se oni sjajno dopunjuju sa sjanim svežim umakom sa sitnim sirom i čedrom"

Potrebni sastojci

  • sitan sir - 200 g
  • krem sir - 80 g
  • čedar - 70 g
  • beli luk - 1 čen
  • luk - 20 g
  • so - 1 prstohvat
  • biber - 2 prstohvata, fino mleven
  • peršun - sušeni, za posipanje
  • čeri paradajz - za ukras
  • šargarepa - 1 komad
  • krastavac - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite u blender sir čedar i stavite na srednju brzinu da se usitni na sitne parčiće.

Narendajte na fino rende luk i beli luk. Dodajte sitan sir, so, biber i promešajte dok ne postane homogeno.

Gotov umak stavite u posudicu, pospite sušenim peršunom i ukrasite čeri paradajzom.

Pre nego što servirate, oljuštite i isecite na tanke tračice šargarepu i krastavac i njima dodajte ovaj tako ukusan mlečni umak. Ako očekujete goste, servirajte u odgovarajućoj posudi za sos.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: